Известие

Collapse
No announcement yet.

Акумулатор за 156 2.4jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Акумулатор за 156 2.4jtd

Здравейте отново можели някой да ме светно отностно това? Какъв акумулатор трябва да си сложa на машината че закъснява с запалването пак трябва да го сменям в момента сам сас 55 ампера,по книга ми пише 90 обаче нема толкова място.Ако някой колега с 2.4 jtd ме светне ще сам му много благодарен.
    156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
    KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
    Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
    Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Re: kakıv akumulator za 156 2.4 jtd

Първоначално публикувано от barash
    Здравейте отново можели някой да ме светно отностно това? Какъв акумулатор трябва да си сложa на машината че закъснява с запалването пак трябва да го сменям в момента сам сас 55 ампера,по книга ми пише 90 обаче нема толкова място.Ако някой колега с 2.4 jtd ме светне ще сам му много благодарен.
    Моя акумулатор е даже 100 амперчаса.

2,4 жтд си е голям матор и си иска ток. Просто виж на коя фирма 90 ач е по-компактен.
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Акумулатор

Обикновено от 88 до 100Ah са в една и съща като размер кутия. Разликата е в броя плочи вътре. По-малката масова кутия е 75 Ah. Ако потърсиш 80 или 85 Ah или това е L4 кутия, която обаче почти не се продава, може да стане. Според мен би трябвало 100 Ah да стане, но щом казваш, че няма място най-добре е да отидеш до сервиз или магазин за акумулатори. Там мериш и това е.

Comment

Аз за мойта си взех 74 Аh заради по малката кутия. При 156 клемата на + и кабела минават и опират в големия черен маркуч и имат навика да го протъркват, че за това и размера на акумулатор Все пак съм и 4 цилиндъра а не 5 ....
        '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
        Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
        Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Моят е 70Ah на Alfa Romeo с него си купих колата и си карам с него до сега съм нямал проблеми, дано и да нямам тази зима
          Оригинални масла BMW, CASTROL, MOTUL, TOTAL и т.н. Безплатна доставка на масло и филтри!!!
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=78329
          http://autokazakov.bg и http://facebook.com/autokazakov

Comment

Първоначално публикувано от Neokill
            ... Все пак съм и 4 цилиндъра а не 5 ....
            Къде се пъхаш между големите тогава Имаче една тема, която бях пуснал преди време, Бобо беше писал там за това какъв трябва да е акумулаторът за дизелите
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
            X